forste lam 09

Vanligvis har lamminga starta mellom 10. og 15. april, men i år starta de allerede 31. mars. På land. Har ikke vært på øyoppsyn på nesten to uker, så jeg vet ikke hvordan det er der. Har bra med fôr, så det går greit, sjøl om det er litt tidlig.

Forøvrig var det siste øyoppsynet noe av det verste jeg har vært med på i mitt liv, da Ayla (sheltietispa) falt ned fra en klippe og brakk nest øverste ryggvirvel. Sprøyta neste. Det er like ufattelig vondt å miste et kjæledyr, hver gang, man forbanner seg på at smerten ikke oppveier gledene ved å ha dyret. Det stemmer jo ikke, men illustrerer godt hvor smertefullt det er.

img_0404

Ayla måtte avlives etter et høyt fall ned i ei steinur. Vi glemmer deg aldri, Ayla, du var en helt enestående god hund! Her fra en fjelltur opp på Væremsnubben i fjor sommer.

Hallo verden!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Velkommen til Finnsetmoen gård!

Finnsetmoen ligger på i Gravvik i Nærøy kommune, Ytre Namdal, Nord-trøndelag.

Gården huser en voksen, fire barn, hest, hunder, villsau, angorakaniner samt diverse fugler som høns, ender, gjess, kalkuner og perlehøns.

Velkommen til oss!

Paradis

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Egentlig ikke det minste merkelig at folk syns Ytre Namdal er eksotisk. Her har vi elg i hagen, rev på tunet, ørna svever rundt hodene våre når vi er på øyene (og fanger småbarn, hvis du vil tro DEN historia), minken sniker rundt hønsegården, harene hopper opp vegen foran bilene,  vi må bremse for ikke å kjøre på et kull storfuglunger som krysser vegen, rådyrene følger omtrent etter oss i skogen, hønsehauken banker på verandadøra, storkobben hopper omtrent oppi båten når vi er på sjøen, og nise og spekkhogger befinner seg helt oppe i fjæresteinene.

Leste et sted at “Paradis må man besøke, man kan ikke bo i det”.    Det lyder riktig, men er det ikke. Vi bor i det.

forside-finnsetmoen

Lekafjorden 31.05.08. Leka i bakgrunnen, Vega helt ytterst til høyre.

Bildet tatt nordvestover, fra verandaen på Finnsetmoen.