Edøya

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Vært på Edøya. Det ser bra ut. Talte alle  (mange lyse), men ikke mulig å fange noen. På Kvitholmen fikk vi tak i ei gimmer, fem må vente til Val blir med. På lille Kvitholmen fikk vi tak i alle fire værene, men en gikk på sjøen og svømte bare utover. Vi fikk tak i den ved hjelp av båten, idet den gikk under, ga den munn-til-munn, den kvikna til, men døde etter et par minutter, i båten. Værene har tungt hode, og den fikk nok i seg for mye vann.

Den er rapportert inn til Mattilsynet, og kadaverbilen henter den om et par dager.

Bjarne kom med nybil!!

Mer innsamling

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Fikk inn søyene fra Gullholmen også, Kurt, Bjørn Torkel, Ørjan og jeg. Og arbeidsmaskina Chappi. Vi trengte knapt å hjelpe til, hun drev dem rett i fangstfella. De resignerer kjapt når hun kommer, og lar seg lede. Mye ørn å se.

Så nå er heldigvis Gullholmen tom, bare Edøya og Kvitholmene igjen. Val er interessert i å være med på sanking der, og det er jo flott, da Edøya er så stor at dyra er bortimot umulig å fange på egen hånd.

Båten fungerer nå bedre enn noen gang, etter at Bjørn Torkel har fiksa og miksa. Alle ledninger og annen elendighet er rydda opp i, sortert og fjerna unødvendige kabler og ledninger.

Rikitgnok klarte han å miste dekselet i sjøen, og så seg nødt til å dykke etter den, men morgenen etter var den på mystisk vis oppe i båten igjen. Nabo Frits hadde klart å fiske den opp, heldigvis! Takk til ham!

Innhengningsutvidelsen på nedsida fungerer fint. Dyra ble sluppet der, og gikk inn i hegnet sjøl, så da slipper vi å ta dem om kaia.

Innsamling

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Fikk henta inn værene og værlamma fra Gullholmen. Sliter med det elektriske systemet på min båt, så Kurt ble med, med sin båt. Den er ikke så stor, så vi kunne ikke ta fler dyr med på turen, og ikke fler turer, siden det blåste opp til kuling. Tok dem inn via kaia og henger, da værene, minus en, skulle rett til kystlam. Ble frakta dit om kvelden.

Chappi fungerte over all forventning! Rolig og kontrollert, og kontrollerte veldig bra, mye bedre enn jeg frykta, siden hun blir brukt litt for lite.

Vi var fire mann: Kurt, Bjarne, Bjørn Torkel og meg, pluss Chappi, som fungerer for ti.

25102009

Chappi har full konmtroll med hele flokken.

25102009_003

Ingenting kommer unna Chappi!

25102009_004

Kurt med dyra i båten.

4H-fest

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Idag har vært årets høstfest i Gravvik 4H.

Maja har hatt smykkelaging som tema, og hun har vært produktiv! Her er noen bilder fra utstillinga hennes:

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Villsauskinn selges!

Forbered deg på den kalde årstida: med et villsauskinn for eksempel i bilen fryser du ikke.

dsc00321

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Villsaulamslakt selges!

Noen få, store slakt selges privat,

til relativt lav pris .

Fantastisk smakfullt og godt kjøtt, med meget høy status blant franske kokker!

Partert og pakket i eske, selges i hele slakt.

Leveres på døra.

dsc00912

Konfliktrådet

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Møte i dag. De stilte mannsterke, torte vel ikke annet.

De nekter å gå med på at lovverket gir dem gjerdeplikt, de holder knallhardt på at gjerdinga er mitt ansvar, og det er åpenbart fullstendig umulig å få dem til å forstå dette regelverket. Så vi kom ikke noe lenger.

Det beste var faktisk om de gikk til advokat; da opplever de enten at ingen advokat vil ta saken, fordi den er dømt på forhånd, eller at det blir en sak ut av det, og de får det trædd nedgjennom ørene at de har sjølstendig gjerdeplikt.

Mer gjerde

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Idag ble det kjørt ut netting og en del påler opp på fjellet, med atv. Det gikk veldig greit, til tross for alt regnet som har vært. Dette er den vanskeligste delen av gjerdinga, oppe på fjellet, for her er det ikke så bra med feste for pålene. Men der det er trær, er det  uproblematisk å bruke disse.

Konfliktråd

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Megler ringte. Avtalt time til konfliktrådsmøte. Ikke at jeg tror vi kommer noe lenger, men det skader ihvertfall ikke å prøve.