Salma

Posted by: admin in barn No Comments »

Vi går ut 2009 med et nytt familiemedlem, lille Salma.

salma

Salma er drøyt halvannet år, og bor i Marokko, i en SOS-landsby i Agadir. Hun ble funnet forlatt som nyfødt og havnet i denne landsbyen.

Før jul ble vi her på Finnsetmoen enige om å skjære litt ned på våre egne julegaver og heller fjernadoptere et SOS-barn. Forhåpentligvis får vi fulgt henne i mange år!

Godt nyttår til alle, måtte det bli rikt!

Det blir stadig mer fasong på saueholdet. I dag har vi vurdert, sortert, merka og medisinert de dyra som er nede hos Kurt. Voksendyra beholdes og plasseres i lag med storflokken her oppe i morgen. Årslamma er små, og jeg vil ikke få noe særlig for dem, men det er ikke lønt å fore dem fram heller, så de blir sendt. Noen få hanndyr er det der også, de går rett til Bjerka, men jeg skal prøve å ta tilbake de voksne dyra, for privat salg. Bestillinger mottas!

Nå har jeg da skriftlig oversikt over alle påsettdyra. Men de her oppe er ennå ikke ferdigsortert. Det blir forhåpentlig gjort ila noen få dager.

Juletrefesten er over og mor og BT har reist heim. Hege og jeg skal prøve å få flytta sauene fra Kurt og opp til meg, så Kurt slipper ekstraarbeidet med dem. Værene får muligens bli hos ham til bilen kommer, for de skal jo uansett sendes, sammen med noen av Kurt sine, men jeg skal jo også sende en del søyelam. Nå i romjula må jeg samle ALLE dyra jeg har her oppe, gjennomgå dem grundig og sortere dem i opptil flere ulike flokker. Her skal det bli system!

Ny grind

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Ifølge avtalen i konfliktrådet, skulle vi sette opp ny grind til jul, som skulle være funksjonell og lett å håndtere. Det var den forrige også, men kroken som var låsemekanisme, var strengt tatt ikke sikker nok. Så idag ble grinda demontert, retta opp og satt sammen på nytt, med ei slåefunksjon som lås. Det var spørsmål om hvorvidt Sjølie skulle hjelpe til, hvilket han hadde sagt seg villig til, men det ønsket jeg ikke; det ville bli en lite hyggelig sitiuasjon for oss alle.

100_7063

Bjørn Torkel har gjort en fin jobb her. Den høyre delen er ny, den venstre står fra tidligere. Det blå tauet er det som ble brukt til å holde sammen de to delene på den gamle grinda etter at den ble herpa.

100_7064

Solid og grei slåe.

100_7066

Julekveld i skogen…

Posted by: admin in barn No Comments »

Det ble en SVÆRT tradisjonell julekveld, med forventningsfulle unger som syntes klokka gikk ulidelig seint, Tre nøtter til Askepott, nissebesøk, umoralsk mange pakker og slitne, men fornøyde, unger.

100_7051

100_7052

100_7054

100_7055

100_7056

100_7058

100_7059

24122009_012

24122009_009

Dette er den beste juledagen, syns jeg, lille julaftenskveld, når hele huset er julerent og julepynta (i morra på dette tidspunktet er det et bombekrater!), det er stille og rolig, og ingenting er glemt, heller (trur eg, da).

I år går jeg inn i juledagene i trygg forvissing om at saueholdet også er noenlunde på stell. HELT på stell er det ikke, siden masse dyr som skulle ha vært sendt, står nede hos naboen, men de er ihvertfall under kontroll. Takket være urimelig god hjelp fra Hege, Bjørn Torkel, noen gode naboer (først og fremst Kurt og Gunnar) og folk på oppdrettet, er jeg nå bedre enn noen gang i stand til å stå for sauedrifta på et nivå som jeg behersker og er i stand til å ta hånd om. Det føles ufattelig godt, og jeg sover mye bedre enn på lenge. Det er ikke det man gjør som sliter en ut, det er det man IKKE får gjort!

Nå er ihvertfall både Hege, Bjørn Torkel og mor her og skal feire jula sammen med oss. Det er godt å slippe å være alene voksen om fire unger i en sånn setting.

I dag hadde postbudet satt igjen en stor eske pluss masse post til Sjølie. Eska var styggtung, føret var snøete og temperaturen var lav. Så hva gjorde vi da? Jo, Maja og Kirsti tok eska på akebrettet og  dro den ned til Sjølie.

Var det slemt? Man kan være fristet til å tro det, for noen takk fikk jentene ikke, sjøl om de sparte damen for en tur ute i kulda.

23122009

Blå stemning

Posted by: admin in Bilder, Gravvik, Ytre Namdal No Comments »

Fra marinaen i Kalvika, tatt nord-nordaustover, mot Austra.

19122009

Jeg har tidligere antydet, nei, sagt rett ut, at de stakkars folka nede i svingen er så uintelligente at de burde ha vært beskytta mot seg sjøl. (De er så dumme at det er straffbart, og omverdenen burde også være forskånet fra dem, men det er en annen skål.)

Antagelig har de følt at de tapte en del i konfliktsrådsmøtet på onsdag, til tross for løgner og sleiperi, for nå har de gått helt fra vett og forstand. Men Roy kan ikke gjøre noe, så nå er det Hallgeir som har tatt opp tråden. Idag mottok jeg følgende meldinger, altså pr sms:

“Du har et stort problem snart..Tror itj du vet kæm æ er..Kontakt politi og alt,for no ska æ ha slutt på alt d du driv me mor mi..Du velge selv..Hallgeir johansen”

“Fuck you!Du kødde aldri me hallgeir johansen..Bare spør dem fleste..Lykke te på ferden”

Deretter kom det en telefonsamtale, i omtrent samme stilen, hvor han påsto å være på veg oppover for å banke meg helseløs.

Så tilbake til elektronisk skriftlig medium:

“E no itj så langt unna deg,dett vrak..Du e d styggaste eg veit,og du ska bli styggere når eg e ferdi me deg.Kos deg så lenge”

“Du e død snart!Fy fan kor eg ska banke deg snart stygga”

Tekstmeldingene har jeg klart å la være å svare på (uTROlig vanskelig!!), men samtalen svarte jeg. Jeg er merkelig nok ikke det minste redd for idioten, og det vil jeg han skal forstå. (Har sjekka nummeret, og det er hans. Jeg vet også at det var ham pr voice.)

En kjapp liten henvendelse til en politibekjent (ikke betjent!)  tilsier en ny liten tur på politihuset om mandagen, og nå er det på høg tid at politiet tar dette på alvor, og slutter å la seg lure av det patetiske narrespillet til de rabiate amøbene.

Hvordan går det an å være så fullstendig amøbe å SKRIVE sånt??

Juleverksted

Posted by: admin in barn No Comments »

Ikke mye vi har fått gjort med tanke på jul i høst, vi har knapt nok laget noen gaver. Men barnehagelagets juleverksted må vi ha med oss!

17122009_004

Her er noen resultater derfra