Ytternamdala er full av folk som er vasslause. På Leka har flere bønder kjempeproblemer. (Seinere har flere mista vatnet også.) Det er ikke barebare å smelte snø til 5000 liter vann i døgnet…

Da vi kom heim fra en liten todagers vinterferie var det tomt i rørene her også, det gjerlder også flere andre i nabolaget. Måtte måke oppkjørsla med kasseroller og tine snøen, så ihvertfall hønene kunne få vatn.

Intens opptining av vannrørene der de kommer inn i huset ga heldigvis resultater; etter halvannet døgn er det vann i rørene igjen, men trykket er dårlig. Vi får vel se.

Gravferd

Posted by: admin in barn No Comments »

Da har vi vært i Fevåg, i gravferd til mormor / oldemor. I det knøttlille Frengen kapell, skulle da hele den enorme slekta samles. Stemningsfullt, trist, vemodig, litt godt….

Sondre var eksemplarisk rolig i kirka; satt rolig i nesten to timer.

Vanvittig surt og kaldt ved sjølve begravelsen, men vi hadde heldigvis med ytterdressene, så det ble levelig. Både Kirsti, Ørjan og Maja kommenterte på hver sin kant at han presten kom til å trenge hele dagen på å begrave kista, dersom han skulle bruke den lille spaden til hele jobben. Og Kirsti syns det var bortkasta å la de fine blomstene stå ute / nede i jorda.

Etterpå var det samling i Hasselvika, med massevis av deltagende gjester. Det er koselig, sjøl om ramma rundt er av det triste slaget. Men det var en fin måte å ta farvel med mormor / oldemor på.

anny-kvithyll-90-ar

Anny Kvithyll, f  Brannan, fotografert på sin nittiårsdag 29. sep 2005, en dag som ble feiret i stor stil.

UKM

Posted by: admin in barn, Ytre Namdal No Comments »

Maja har deltatt i UKM, ungdommens kulturmønstring. Hun har deltatt tidligere også, med utstilling av kort og papirarbeid, men denne gangen stilte hun og Ida på scenen, og sang Lady Gagas “Bad Romance”. Ganske stort å få stå på ei scene, med proft utstyr og masse tilskuere! :-)

14022010

Livets gang…

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

RIP

anny-brannan

Mormor/oldemor døde i morges, 94 år gammel. Ikke akkurat sjokkerende, men trist uansett.

Hun både så og hørte temmelig dårlig de siste årene, men var klar som et egg i huet, og bodde heime til siste slutt. Hun bare sovnet stille og fredelig i stolen på stua, akkurat slik hun ønsket det.

Et par bilder tatt fra da vi besøkte henne i fjor sommer.

30072009_006

30072009