Høstfest 4H

Posted by: admin in barn No Comments »

Da har årets høstfest i 4H blitt arrangert, som vanlig med stor suksess. Masse skikkelig dyktige unger og flotte utstillinger.

Maja har hatt marsvin som oppgave i år og Ørjan har hatt fjæra, i sitt første 4H-år.

31102010

Marsvinene deltok på utstillinga.

31102010_001

Ting og tang og bilder fra fjæra. Bøtta inneholder massevis av levende organismer – krabber, sjøstjerner osv – fanget like før utstillinga og sluppet løs igjen rett etterpå.

Mer besøk!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Bt ankommet en tur, for litt handyman-prosjekter.

Feieren godtok ikke takstigen her i sommer, så Bt har leita med lys og lykte etter et system for å feste denne på en akseptabel måte, og heldigvis funnet noe som bør virke. Skal prøve å få til ei snøsperre på garasjetaket, ellers blir det et problem å ha bilen i garasjen i vinter, for når snøen sklir av taket, legger den seg rett foran garasjeporten, og da får vi jo problemer. I tillegg er det masse småting, bl.a. elektriske, som trenger noen “spark bak” før vinteren, så takk og pris for småbrødre!

Kjip tid…

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Da er det årets kjipeste tid, nemlig slaktesesongen. Så å si alle værlam samt de aller fleste søyelamma blir nådeløst drevet ombord i slaktebilen. Dvs, de blir kjørt ned til nabo Kurt og stallet opp der i påvente av bilen, så vi sender i lag. Dette for å spare både tid og penger.

21102010_004

Skjønner ingenting…

Da har vår favorittkompis kommet på besøk igjen, men vi er redde for at vi snart sliter ham ut.

Denne helga (pluss noen dager til) har vi lempa inn all veden, rydda ferdig i vedskjulet, rydda ENORMT i garasjen (nå får vi inn bil der), forsterka drivhuset en del samt omfordelt barnerommene, sånn at Sondre og Ørjan deler rom og Kirsti har fått et rom for seg sjøl.

Så fra nå av er det ikke fler drittjobber å måtte lesse over på Bjarne, nå skal det bli bare sånt som han syns er morsomt, male og pusse opp litt og slike ting! :-)

09102010

Ingen tvil om at enkelte er veldig glad for besøket!

Pottitt!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Tatt opp poteten i dag, ungene gjorde en kjempejobb!

Den ble ganske bra, ikke så enormt mye, jeg ser deler av potetlandet var for blaut i vår, men vet ikke om det er fare for det også seinere (en del underjordiske bergrygger).