Rockemaja

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Vikna kulturskole inviterete barn og unge til rockeverksted med Null$katte$nylterne, og Maja var påmeldt. Hele fredag ettermiddag/kveld og hele lørdag dag gikk med til verkstedet, og Maja stortrivdes!

Ikke hver dag at landets beste punkband har et sånt prosjekt, så dette ble avismat.

27112010

Judostevne

Posted by: admin in barn No Comments »

Da har Kirsti og Ørjan deltatt på sitt første judostevne!

Praktisk nok var det i Namsoshallen, naboen til pappa, ei helg de var hos ham, så det ble enkelt.

Slitsomt, og en del venting, men artig, lød dommen. Bildene tatt av Bjørnar Sæternes

Fadderullan….

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Ikke før har Bjørn Torkel vært her, igjen, og blitt satt til slavearbeid, og fått gjort masse, sånn at todolista har krympa betraktelig, så kan du være sikker på at det dukker opp enellerannen inspektørnisse og sørger for å øke den lista igjen!!!

Har hatt branntilsyn i dag, og det er forsåvidt helt fint – vi har ikke akkurat brannstasjonen som nærmeste nabo . Han hadde en del ting å bemerke, dessverre, skjønt ikke noe direkte farlig. Stort sett ting som var vanlig da huset ble satt opp for 25 år sida, som anses som ikke bra nok i dag, men det vil jo koste både litt tid og noen penger å få det fiksa. Har litt tid på meg, da, så det må gå.

Jess!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Takket være nabo Kurt og nabo Fritz og en gjeng folk fra Val vgs, fikk vi endelig hanka inn de resterende dyra ute på øyene, i et aldeles praktfullt vær for årstida: Så å si vindstille, et par plussgrader og antydning til sol.

Å fange villsau er avhengig av én ting, og det er at dyra oppfører seg som flokkdyr, da er de lette å lede. Det gjorde ikke disse, de splitta tvert og vi ble nødt til å gå på ett og ett dyr, hvilket medførte flere ting, bl.a. at vi brukte fryktelig lang tid – og ble utrolig slitne, hvilket underlaget ikke hjalp det minste på! (halvmjuk myr), og verre: At mange av dyra gikk på sjøen, men Kurt sto klar med båten, slik at ingen drukna. Flere av oss mennesker måtte ut i vannet etter dem, og det er litt skummelt, for da kan dyra presses utover, men alt gikk bra. Bare søyer, og de sliter ikke med fullt så tungt hode som værene. Men ulla suger mengder med vann og gjør at dyra blir fryktelig tunge, så det er begrenset hvor lang tid de holder seg flytende.

Det er egentlig ganske trivelig jobb å hente inn sauene, men det er mye artigere når det ikke blir så slitsomt som denne gangen, for relativt få dyr. De er nå oppstabla hos Kurt, og skal merkes skikkelig, medisineres, bjelles og fellflis, før de slippes opp i innhengninga i lag med resten.

Så, hjertelig takk til Val for uvurderlig innsats, i denne omgang (og ikke minst til Halvor Mortensen, som strakk strikken i overkant langt!)

Håper på å få lagt ut noen bilder fra turen!

14112010

Denne hadde gått på sjøen. Her har hun akkurat kravla på land igjen og blitt kleppa tak i på strategisk tidspunkt og har fått reip på i påvente av at Kurt kommer med båten. Eirin gjorde faktisk et forsøk på å gå i vannet etter dyret, men slapp heldigvis, da søya kom frivillig. Det var KALDT!

I dag skulle det være med en skoleklasse fra Val ut og fange sau på Kvitholmen. Forholdene kunne ikke bli bedre på denne tida av året: Vindstille, oppholds og et par plussgrader. Båten har vært ekstremt lettstarta og grei i sommer / høst, men gjett om den vil samarbeide nå??!? Jojøss…. Heldigvis er ungdommene villige til å bli med i morgen istedet, og da har vi annen båt, så det bør gå greit.

Men vi fikk da gjort en del andre ting istedet: Storporten, hvor en øvre hengsel var på veg ut av portstolpen og hele porten sopte bakken (og verre ble det da det ble kaldt og antydning til tele!) og var nesten umulig å få åpna, ble fiksa, de store, tunge tingene som ikke var satt inn i huset før vinteren gjorde en slags anmarsj – som diverse sageutstyr, jordfreser og trampolina – er blitt vinteropplagret, mer er blitt sortert og ryddet både ute, i garasjen og i drivhuset (så nå nærmer det seg vinterklart her) og Chappi fikk være med på sauesank likevel, for Kurt lånte henne for å få inn de siste sauene han har gående på Dolma, og hun gjorde en formidabel innsats; ifølge Kurt hadde han ikke hatt sjans til å få tak i dem uten henne.

Ny bil!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Da ble det endelig kassebil på oss igjen!

Avensisen har fungert helt ytmerket og er en fin bil, men den er for liten for oss. Da denne hiacen

hiace

dukket opp på finn.no, måtte vi bare slå til. Ikke på langt nær så trivelig innvendig som avensisen, bråker mer og har bakhjulstrekk, men med langt bedre plass – og billigere – måtte vi bare kline til.

Bt kom kjørende med den i dag, og skal ta med seg avensisen sørover igjen, og selge den i Trondheim.

Judo

Posted by: admin in barn No Comments »

Både Maja, Ørjan og Kirsti har begynt på judo i høst. Om knappe tre uker får Ørjan og Kirsti være med på et stevne i Namsos, og her har Kirsti fått drakt. Kult!

03112010_002