Eskil er her på julebesøk, og har med seg kjæresten, Lise.

Det spilles dataspill og brettspill og trivsles over en lav sko!

Og så har han felt en del trær som har vokst oss langt over huet. Flere må ned, men vi kom nå et stykke, med både felling og bortrydding. Snart sikra neste vinters vedforsyning!

Julestemning…

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

julekort-2010-m-skrift

Værproblemer

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Ikke vær som meteorologi, altså, men som sauebukk.

Vi skulle bytte vær med en nabo borte i svingene, og jeg ville ha en spesifikk en, som hadde sin opprinnelse i Brønnøysund, for å få inn noe veldig fjernt blod.

De fikk vår Check uten problemer, og så skulle de få tak i sin Ulliver i løpet av uka, men sånn gikk det ikke. Ulliver var borte. Etter mye om og men, og ca tre uker, fikk vi Krølle istedet.

Krølle er en tre år gammel, ganske tam og både nysgjerrig og folkekjær, kvit sauebukk.

Han ble nå sluppet inn i innhenginga, det var blitt mørkt, så vi så ikke helt hvor han forsvant. Vi hadde ikke sett søyene på et par dager, heller, det var kommet mye snø og de holdt seg i ro, kom ikke en gang opp for fôring. Ingen som hadde lyst til å bruke energi på å tråkke opp sti…

Vi så ikke noe til Krølle dagen etter, så vi antok at han hadde funnet damene. Han er såpass tam at han sannsynligvis ville ha kommet fram dersom han ikke hadde funnet noen artsfrender – trodde vi.

Det var feil. Etter ikke å ha sett snurten av en sau på ei uke, klarte vi endelig å rope dem opp i helga, og de kom for å få litt høy. Da kom sannelig Krølle også, fra en helt annen kant; han hadde ikke funnet dem, bare funnet seg et lunt hjørne og lagt seg til for å vente på bedre tider.

Og det ble sannelig “bedre tider”! For et valg!!? Høy eller 75 brunstige damer?!?! Krølle var ikke i tvil. Mat er for pingler!

Grautfest

Posted by: admin in barn, Gravvik No Comments »

Tid for barnehagens tradisjonelle nissefest, for barn, foreldre og søsken!

10122010

Både nissen og nissekona kom på besøk!

10122010_001

Skeeeeeptisk…

10122010_014

Vår egen lille nissekone

Denne har blitt en tradisjon for oss. Barnas hagelag, som Kirsti nå er medlem av, arrangerer hvert år verksted hvor ungene får lage de flotteste dekorasjoner, hovedsakelig med naturmaterialer, men også en del tilkjøpt blingbling. Og Finnsetmo-ungene er relativt skapende sjeler, så de lager flott førjulspynt!

06122010_008

Maja er den innovative, som tenker helt nytt og kreativt, utenfor de tradisjonelle rammene.

06122010_002

Ørjan har god fargesans og lager dekorasjon med fine fargesammensetninger. Han er ikke alltid like tålmodig, men dette her syns han er artig.

06122010_010

Kirsti er meget stil- og formsikker!

06122010_003

06122010

Aldri gjort dette før, men det skulle man ikke tro! Og, ikke noe “Less is more” her, her gjelder det å få plass til mest mulig bling!

06122010_001

Sannelig vant vi ikke opptil flere premier på loddsalget også, og koste oss med gløgg/saft og pepperkaker. Sånt blir det julekos av!