Av vegen

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Hadde en seriøs utforkjøring i dag, på veg til Namsos. Fikk skrens, sto plutselig i motsatt kjørebane – riktig veg – traff snøkanten og tippa over. Ambulanse og bergingsbil og styr. Ingen ble skadd, men det var litt rystende. Ungene tok det fint, spennende å kjøre ambulanse!

Reparasjoner

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Da har de fiksa gjerdet, som naturlig nok ikke tålte vekten av en fallende traktor. Først måtte de grave vekk en større mengde snø, deretter reise opp flere meter gjerde og støtte det opp, med full vinter rundt seg, dvs masse snø og tele. Bemerkelsesverdig solid, forholdene tatt i betraktning.

Skal bli spennende å se hvordan det går utover vinteren, om det holder, når tela løsner.

Noe sier oss at våren blir hektisk, det kan vi trygt slå fast allerede tidlig på nyåret.

Brøyterne har klart å ødelegge to gjerder, ett ligger nede i 20 meters lengde, og porten over vegen har også fått en alvorlig kavring. Sannsynligvis er den ene portstolpen knekt, for den rakler flere desimeter til hver side (og den er støypt fast langt nede i bakken). I tillegg er flere hengsler av eller løse.

Og drivhuset har ikke klart snømengdene, så det er reparasjonsobjekter i bøtter og spann så snart snøen forsvinner (OM den forsvinner, da!)

Heldigvis har Bjarne lovt å komme mange og lange turer til våren, og Bjørn Torkel svikter heller ikke! (Ikke for det, de som har skada gjerdene har lovt å fikse dem, så det skal nok bli bra!)