Småbrødre

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

De kan sikkert oppfattes som plagsomme når man er barn, men vi for vår del hadde ikke klart oss uten min!

Bjørn Torkel har vært her noen dager igjen og lekt vaktmester. Fikset masse småting som har fungert på i beste fall halv tolv, slamra opp masse hyller, pluss gjort noen store ting, som for eksempel felt drøssevis av altfor høye grantrær (så nå blir det sol i kjøkkenhagen, så snart det blir vår! Og så blir det ved til vinteren), og saga i stykker trappa. Og satt den sammen igjen, sjølsagt. Med ei nedfelt rist, sånn at snø og sand og søl ikke dras med inn i gangen. Fungerer helt ytmerket. Men Chappi er ikke overbegeistret for den! :-)

Gaupe

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

I formiddag sto det folk med gevær på tunet vårt! “Ingen fare”, fikk vi vite, bare noen som har observert gaupe rundt her. “Ingen fare”?!?!? Vi har dusinvis med sauer brækende rundt her!!?

Nåvel, jegerne fant ingen spor, så de mente det var falsk alarm, men vi må ihvertfall følge med framover!

Kulturkafè

Posted by: admin in barn, Ytre Namdal No Comments »

Maja, Ørjan og Kirsti går alle på musikkskolen, og i helga var det tid for den årlige kulturkafèen i storsalen på kommunehuset. I tre timer spiller og synger storparten av kulturskolens elever litt taffelmusikk, mens det foregår storstilt salg av kaffe og kaker for hele Nærøys befolkning.

Ørjan var ikke med, men Kirsti spilte piano og sang, og Maja sang denne sangen her av Pink. Litt nervøse var de begge to, men det gikk strålende fint!

Vinter igjen

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Da kom snøen igjen, og det er meldt seriøst kaldt noen dager, så da var det bare å begynne å fôre sauene igjen. Rusler en tur inn til Finnset med akebrett og en høyball eller to. De har splittet litt, så det er vanskelig å telle dem, men de ser friske og spreke ut. Håper Krølle har klart å kontrollere alle søyene, til tross for at de har splitta.

Grinda

Posted by: admin in Finnsetmoen gård No Comments »

Begge grindstolpene er blitt knekt. Det er ganske godt gjort, siden de er støpt fast en meter ned i bakken. De har vært her og fiksa dem i dag, hvordan de nå enn har klart det. De står ganske solid fast, men er dårlig avbalansert, og løsner antagelig i løpet av våren, men det holder bra, inntil videre. Reparasjonen av gjerdet fungerer også veldig bra fremdeles, til tross for at hele januar har vært mild.

En annen ting som er i ferd med å ødelegges, er vegen ned til Sjølie, nesten helt oppe ved porten til storhegnet. Snøen har smelta ila relativt kort tid, og dermed har det blitt en voldsom bekk nedover som har gravd seg godt ned i vegen og skylt bort mye grus.

Sauene har holdt seg relativt stasjonært på Finnset, men siden snøen regna bor, finner de bra med mat og trenger lite tilleggsfôring