Fått innkalling til forberedende rettsmøte i dag, 6. september.

Ikke noe nytt fra Sjølia, det er akkurat de samme gamle sakene de drøvtygger: beiteretten, veien, grinda. Det som måtte være nytt, er at nå bestrider de til og med beiteretten, og den har de innrømmet tidligere, men den retten har jeg jo papir på.

Mange har lurt på om de har altfor mye tid, eller bare er kverulanter. Svaret er “ja”. Pluss at de hater å tape.

Litt morsomt; jeg er den fjerde eieren på rad de kommer i rettslig konflikt med, og den eneste de aldri har skjønt at ikke godtar å finne seg i bøllinga deres.

Like greit, ser fordelene med en endelig avklaring angående dette her!

Jeg har hele tiden mens vi har bodd i Nærøy, hatt en sterkere tiltrekning nordover, til Sørhelgeland enn til f.eks Namsos eller Indre Namdal. Antar dette har med mine egne røtter å gjøre; jeg er tross alt halvt helgelending, mens jeg ikke har noe som binder meg til nordre Nordtrøndelag.

Brønnøy, Sømna og Bindal har – blant mye annet, en del fantastiske fjelltur-fjell, og veldig gode orienteringsmuligheter om disse på nett.

Jeg hev meg i bilen og valgte ut en tilfeldig tur, nærmest på måfå; det ble Trælneshatten, omtrent på grensa mellom Brønnøy og Sømna, nesten 600 moh.

Det ble en av de fineste turene jeg har hatt i mitt liv, noe som sjølsagt hadde ørlite grann med været å gjøre også. Jeg skal ihvertfall gå fjellene på Sørhelgeland sønder og sammen, dersom denne turen var representativ for området! (Klikk på bildene for større versjoner!)

 

Trælneshatten, sett fra riksvegen, noen hundre meter før parkeringsplassen.

 

 

Sømnesfjellet, like ved.

 

Det hadde i flere dager vært kaotiske forhold i Brønnøysund pga tåke, spesielt for flytrafikken. Også denne dagen lå skyene som en graut over akkurat Brønnøysund, men bare der.

 

Et av landets mest berømte fjell, Torghatten. Det er ikke mulig å se hullet fra denne vinkelen, dermed heller ikke så enkelt å se at det er Torghatten.

 

Torghatten sett fra adskillig lenger nede på turen. Hullet kan anes, det skyggelagte området midt på fjellet.

 

 

Chappi er sjølsagt med på turene. Hun begynner å bli gammel, nærmer seg tolv år, og ikke fullt så sprek som før, men fjellturer er bra!

 

 

 

 

 

 

Har fått telefon i dag, fra dommer i jordskifteretten. Jeg er stevnet, juhuu! Æksjn!
Har ikke fått mye info, han ville bare datere et forberedende rettsmøte. Blir om ca tre uker.

See you in court!