Oppsyn

Posted by: admin in Finnsetmoen gård Add comments

Endelig fungerer båten igjen, og nå fungerer den bra!

Bjørnar sjekka Gullholmen på søndag, da han testa båten, og talte 10 lam, inkl ett tvillingsett.

Jeg dro til Edøya i dag. Alt i orden med dyra på Kvitholmen og lille Kvitholmen, dem så jeg på avstand, og var ikke i land. Ved Edøya var det en større sel som vurderte å komme oppi båten for å hilse på. Vi ble enige om at vi hadde det best om den ble der den var!

Gikk i land på Edøya. Kom tidlig over et temmelig nyfødt lam, hvis mor Chappi skremte opp og forsvant. Lammet syntes at Chappi og jeg var gode morserstatninger og fulgte etter oss. Hadde visse problemer med å få det tilbake til mora, for Chappi var helt enig med lammet!

dsc00998 dsc00996

Flokken var temmelig spredt, det tyder på mye nylig lamming. Fikk ikke talt verken voksne eller lam nøyaktig, men så mange lam, også tvillingsett. Mange av lamma virker små, men jeg vet ikke om det er fordi de er unge, eller om de bærer preg av innavl. Det må ryddes opp kraftig der til høsten.

dsc00993

En slags utsikt nordvestover fra toppen av Edøya. Kvitholmene nærmest, Dolma skimtes såvidt i disen bak. Edøya ligger ca 10 km med båt fra Finnsetmoen.

Forøvrig kriminelt mye søppel rundt omkring på øyene! Om jeg tar med en sekk eller to hver gang jeg er ute, kan det vel bli bra, etterhvert. SNO skulle betale, heldigvis.

Leave a Reply