Det myldrer!

Posted by: admin in Finnsetmoen gård Add comments

Har talt minst 24 lam, hvorav fire tvillingsett (egentlig seks, men et tidlig par mistet den ene og et hos et annet ble søya dårlig og begge lamma døde). Det er minst 24 dyr som skal lamme, og nå har da 21 fått.

dsc00985dsc00980dsc00983

Dyra begynner å bli like tamme som vanlig kvitsau, og lamma er temmelig lette å få tak i. Sånn sett blir de lette å merke og medisinere, men fremdeles vil det være en utfordring å få laga ei fullgod oversikt over hvilke lam som hører til hvilke søye. Enda vanskeligere vil det være på Edøya og Gullholmen.

Håper å få frakta flesteparten av dyra til Horta i sommer. Avtaler med de fleste grunneierne er i boks, og SNO frakter dem sannsynligvis utover. Erfaringene med de dyra som var der i fjor, var ekstremt gode, så dette kan bli bra.

Leave a Reply