Froskedammen

Posted by: admin in Finnsetmoen gård Add comments

Det har vært en litt rar vår. På tross av en lengre, stabilt kald ettervinter, med mye tele, smeltet snøen veldig fort, og sjøl om det har vært mange netter med frost i vår, har graset kommet langt en del steder, og folk er fjortendager tidligere ute med gjødsla enn vanlig.

Det er merkverdig tørt og fint, froskedammen truer allerede med å tørke ut, og med været som er meldt, må vi muligens begynne å VANNE dammen!

Det er uvanlig mye froskeegg i den i år, så endene må holdes langt unna!

dsc01006 Denne er over en meter i diameter!

Frosk er en god miljøindikator, så den vil vi ha!

Fant noe annet spennende i dammen også:

dsc01009 Ikke så lett å se, kanskje, men det er TO – STORE – vasskalver som “enten slåss eller parer seg” (som voksen er vel jeg kanskje ikke i stuss…)  Om vasskalver, sjekk f.eks http://no.wikipedia.org/wiki/Vannkalver

Leave a Reply